Ny sjukdom!!!!

I Onsdags var jag på sjukhuset det tog 2 timmar där. Fick prata med både min nya läkare och kirugläkare och det kändes faktiskt rikitigt bra, kirugläkarn förklarade jätte bra för mig och han förstog att jag inte mådde så bra. Vad fick jag för besked ja någon operation blir det inte ännu, tarmen såg för bra ut för en operation och det är ju ganska skönt. Men som jag undrade varför är jag då inte bra i magen???? Jo vad får man för besked det har bildats en ny sjukdom vad säger man då jo tack, har nu Ulcerös colit, chrons och IBS roligt som jag frågade läkarn vad kan jag få mer för sjukdom???? Så nu blev en ytterligar saker att proppa i sig härligt man blir aldrig av med någon medicin som jag så gärna vill.

Som läget är nu så mår jag inte så bra men ska försöka jobba så gott det går men orkar jag inte så blir det sjukskrivning. Det sa läkarn att vi sådan här lägen när tarmen inte mår bra så kanske jag skulle ta det lite lugnare, men får se hur läget är nästa vecka idag är jag ju ledig.

Nu på morgonen har det blivet tvätt och städ så nu är jag klar för att ta helg och det är ju skönt. På Söndag är det dop för barnbarnet. Så idag tänkte jag se om jag kunde hitta lite nya kläder till dopet.
Det här påskägget fick Ludvig av svärmor, nästan lika stort som honom själv.


Sjukhuset!!!

Idag är det dax för mitt besök på sjukhuset och få träffa den nya läkarn. Har haft den här läkarn förut men var ett tag sen, men idag hoppas jag att det kommer att leda till några beslut och inte fler tester tack.
Jag har faktiskt blivet mycket sämre i magen orkar knappt med jobbet och det är inte likt mig, jag vill så gärna kämpa men orkar inte mycket längre.

Påsken har varit jätte bra fått träffat mina barn och deras respektive + barnbarn. Annica och Ludvig var med oss en tur till Tibro och Falköping tog och åkte i väg påskafton. Det var en bra dag förutom att magen inte var den bästa.

På långfredagen efterträning så kom Anders och hjälpte oss att sätta upp det nya trädgårdmöblerna, Mikael ville inte jag skulle lyfta eftersom ryggen inte är så bra.
Tack snälla Anders för hjälpen.

Annica och Ludvig sov över hos oss på påskafton eftersom Johan ändå jobbade på påskdagen. Vi åkte och tränade på påskdagen det var skönt, Annica och Ludvig var då hemma. Framåt kvällen körde vi hem Annica och Ludvig det kunde ju vara bra om lillman kom isäng som han brukade göra eftersom påskafton blev sen.

Annandag påsk så fick vi hem Annica, Johan, Ludvig, Sandra och Anders vi åt lite påskmat eftersom varken Johan eller Sandra fått någon dom jobbade hela påsken. Tack vare Anders så har vi kunnat sitta ute i våra trädgårdsmöbler.


Finns ju även dom som sitter på bordet och leker.Mormors lilla älskling.

Nej dax för mig att göra mig iordning.

Glad Påsk!!!!

Önskar er alla mina goda vänner en riktigt glad påsk!!! Hoppas ni kan njuta av er ledighet det ska iallfall jag göra.

Ihelgen blir det en dag åka bort över dagen annars tänkte vi stanna hemma.

Idag är det inget fint väder här iallafall så är det mulet nu, men kan ju spricka upp under dagen och det hoppas jag.

Igår tog jag tag och putsade alla mina fönster det behövdes dom var så smutsiga att trasorna var svarta, man undrar vad folk eldar med.

Idag blir det gymmet och sen ska jag få mina nya trädgårdsmöbler så nu hoppas jag på sol.Mitt älskade barnbarn älskar tvn.


Äntligen!!!

Ska väl hålla vad jag lovade. Nu har jag äntligen fått en tid hos min nya läkare den onsdag den 27/4 och ska även få prata med kirugläkare.
Så nu hoppas snart kunna få må bättre, ska även få komma i kontakt med en kurator så jag inte faller ner för långt.

Idag har det varit en härlig vårdag kändes nästan som sommar i luften härligt hoppas bara det kan hålla i sig.

Måndag!!!

Idag är det Måndag jag är ledig det känns skönt. På förmiddagen blir det gymmet och sen ska vi till banken på eftermiddagen, tänkte ge lille Ludvig en bankbok till doppresent har även köpt annat.

Måndag ja då skulle dom ringa från sjukhuset så får jag se vad jag får för läkare har önskat 3st som jag känner förtroende för.
Det är läkare jag haft under de här åren jag haft min sjukdom och det är ca 8år sen jag fick beskedet ulcerös colit/chrons och inte har det hänt så mycket under dom åren.
Jag har haft mina bättre dagar så jag kunnat åka utomlands och det är jag glad över, men hur länge kommer jag att orka så här????
Nej nu vill jag ha en bättre sommar än jag haft åren innan så hoppas verkligen att det blir operation innan semester så man kan få leva lite mer normalt.

Nej nu ska jag försöka ta mig ut och fixa till bilen den är inte så ren invändig. Men jag bloggar så fort jag vet något nytt.


Ny läkare!

Idag tog jag åter kontakt med sjukhuset för min läkare hörde inte av sig och nu orkar jag inte mer. Så på Måndag kommer dom att kontakta mig igen för den nya läkarn måste gå igenom min journal, så det bli en väntan igen men tror det kommer att bli bättre.

Nu på förmiddagen ska jag iväg och shopa lite eftersom det är påsk snart så bör jag köpa lite påskpresenter till mina dagbarn. Sen ska väl lilla Ludvig få något av sin mormor och morfar dock inte godis få väl bli något annat. Blir även att hitta på något till sina egna barn och deras respktive.

Igår var mitt älskade barnbarn på besök och fick gunga för första gången han var 5 månader igår.


Vänta!!!!

Ja då har man varit på mätning av tarmen och fått veta att tarmen krampar även i viloläge. Ena mätningen gick bra men sen skulle det föras in en ballong då var det stop tarmen vägra öppna sig, dom försökte i 30min. Så nu skickades testen upp till läkarn i dag och sen sa dom åt mig att kontakta min läkare i morgon och det ska jag göra.
Så en operation vet jag att det blir och troligen en akut sådan eftersom tarmen kan brista om den inte tömmer ut det som ska ut.
Visst är man nervös över hur det kommer att bli och hur man kommer att må efter en operation men hoppas inget annat än att jag ska kunna må bättre.
Gör en uppdatering imorgon om jag fått tag på min läkare.

Blev en stund på stan efter läkarbesök men kunde inte tänka så klart så det blev bara några saker till barnbarnet och en ostbit.Kläderna jag köpte idag, skulle köpte lite mer till påskpresent men jag har fler dagar ledig innan dess.Kolla nu sitter han själv, på Torsdag är han 5 mån stora killen.


Luften gått ur!!!

Just det så känner jag mig för tillfället har ingen ork eller lust att ge mig av till jobbet.

Imorgon är det dax för undersökning av mina tarmkraper är lite nervös över det.

Igår var vi hos Annica och då tog vi oss en promenad och vad händer när man är som längst bort, jo jag känner att jag behöver toan fort men det släppte efter ett tag det var tydligen en kramp. Men är inte så roligt att känna så heller men bättre det än att det händer olyckor, ska iallfall ta med pappersnäsdukar härdan efter för man vet aldrig.

Fick ju träffa lilla Ludvig i går han är så himla mysig och jag fick se honom sitta själv duktig han blivet är ju inte 5 mån ännu.

Längtar så efter att ha semester och få komma iväg till Danmark mitt andra hem säger jag. Nej dax för mig att göra mig i ordning fast skulle heller var hemma.

En miss!!!

Äntligen fick jag en tid för tryckmätning av tarmen, jag fick direkt nr av sköterskan på mag/tarm. Jag ringde direkt och läkarn hade gjort ett lite miss sa dom hade han gjort rätt hade jag fått en tid tidigare, men nu har jag ju en tid iallfall på tisdag den 12/4.

Har fått det lite jobbigt på jobbet så är inte lika glad över att gå till jobbet, är jag hemma känner jag mig trygg och det är ju skönt.
Men vet inte hur länge man orkar, här om dagen kände jag mig krängt och det ska jag reda ut idag och hoppas det ska gå bra.
Har tänkt många gånger men har svårt att sjukskriva mig, vet ju inte hur det blir med magen så avaktar och se annars blir det nog att sjukskriva sig ett tag och se om det blir bättre.

Igår så berättade jag för dagbarnen att Annica och Ludvig skulle komma på besök, det blev jätte glada. Men Ludvig är lite rädd när alla barnen kommer emot honom det går bra om det kommer ett par stycken åt gången. Ett av dagbarnen var sist hem föräldrarna kom för sen och dom hade bråttom för att hämta ett barn till i skolan, men det hade inte den här grabben han tycker så mycket om Ludvig så det var svårt för honom att gå hem.

Vad man börjar längta efter att få åka bort, men Mikael tycker vi ska och se hur det blir med mig om det blir operation innan sommarn och det kanske är bäst att vänta.
Har iallafall boka stugan till danmark och hoppas bara jag inte blir allt för dålig så vi kommer iväg. Visst just nu får jag springa på toan rätt mycket men vi brukar ta god tid på oss under våra raster på vägen ner så tror nog det ska gå bra.
Jag har klarat av  2 bussresor så jag är inte orolig och sen har vi ju Ludvig som måste också få sina raster.Mitt älskade barnbarn.

Vårdcentralen!!!!

Igår fick jag ge mig av till vårdcentralen vaknade en morgon med smärtor från höger handen, svårta att röra fingrarna och ont i handflatan.
Så igår fick det bli vårcentralen och dom kollade även mina knölar på benet, handen var en seninflamation och var jag inte bättre tills fredag skulle jag återkomma. Benet hade jag fått åderbrock så får väl se om det inte måste göra något åt det också men inte nu.
Nu vill jag bara att magen ska bli bra så man kan få må bra någon gång.
Det var ett kort inlägg men hinner inte mer dax att gå till jobbet.


Höst eller???

Vilket tråkigt väder det varit idag känns lite som höst regn och mulet men ändå har det varit varmt.
Hoppas verkligen att det stämmer vad jag hört att värmen ska hålla i sig bara vi får se lite av solen också.

Nu är min bror opererad allt gick bra skönt för honom att det är över, nu är det bara och se när jag får komma in till kirugmottagningen och när det kan bli operation för mig. Visst är man lite orolig men det är ju en stor operation ocm det blir som min läkare på mag/tarmkliniken har sagt, men tar inte ut något för än jag pratat med kirugmottagnings läkarn.

Här har det inte hänt så mycket under dom senaste dagarna tiden bara rusar iväg vet knappt var dagarna tar vägen.
Igår var vi en stund ute i trädgården och plockade upp grenar från träden som var klippta för en tid sen, idag tog vi och klippte ner en del saker som skulle gjort i höstas men då kom snö så hastigt så ddet blev inte gjort.

Vid lunch tiden kom Annica, Johan och Ludvig hit vi åt mat och sen skulle det bytas däck och vad händer då, jo somn vanligt börjar det att regna ddet gör det varje gång som det ska bytas däck. Ludvig var en liten tuffing när han kom han hade skinnjacka på sig.Är jag inte tuff????

Imorgon så ska jag ringa vårdcentralen har fått någon lustigt i min had och fingra det smärtar när jag tar inne i hand och fingrarna gör det ont att röra. Hoppas bara dom kan ge mig en tid då ska jag samtigt ta upp med mitt ena ben som jag har knölar på och det har även börjat på andra benet, har även ett öga som blir rött emellanåt.

Kolla så här läser mitt barnbarn böcker.


RSS 2.0