Blev en Linus!!!

Nu har mitt andra barnbarn kommit till världen det blev en liten Linus. Lilla Linus vägde 3960 och 53cm lång, han föddes med läpp och gomspalt vilket gjorde att Annica och Johan fick en chock det var ju inte vad dom tänkt sig. Men chocken la sig ganska så fort dom fick träffa läkare och fick veta väldigt mycket. Man vet ju idag att läkarna är vana vid såna här operationer men det kommer att bli jobbigt med alla operationer som ska göras, men vi kommer att ställa upp till 100% det vet dom.

Här är första bilden jag tog på Linus, mormors lilla gull är så jätte go.
 
Vi hade ju hand om Ludvig några dagar eftersom Annica och Johan var kvar på sjukhuset, så Ludvig fick följa med mig till jobbet barnen frågade mig i går om int Ludvig och skulle komma.
 
Vi hade med Ludvig till gymmet och det gick faktiskt bättre än vi trodde han var jätte snäll och lyssnade när vi sa åt honom. Efter gymmet skulle vi handla lite och hade lovat att Ludvig skulle få köpa lördagsgodis han skulle vilja köpt upp hela butiken om han fick som han ville, men det fick räcka med en påse bilar och påse med apor.
Efter vi hadlat så åkte vi hem och tog oss lite korv för att sen ge oss av till brandstationen som hade lite underhåll för barn.
Men inte var det så lätt att hålla ordning på Ludvig han hade som vanligt spring i benen, fattar inte att han kan hålla igång som han gör.
 
Blev några bilder tagna mellan allt spring. Efter ca 1 timme var han så trött dax för hemfärd så han får sova lite innan mamma och pappa hämtar hem honom. Ludvig somnade på några sekunder så trött var han.
Han fick en tågbanan av oss och den skulle han leka med hela tiden bästa var att det ena tåget gick av sig själv, men han hade svår att låta det åka på banan själv han ville hjälpa tåget framåt.
 

Helst så ska man sitta på banan då når man tåget bättre.

Här får Linus lite mat av sin pappa han njuter.
Jag njuter varje dag att jag har så goa barnbarn som dom säger det är livets efterrätt och det vill jag lova att det är.
 
 
 
 
 
 

Skogen!

Jag och min kollega går till skogen varje Onsdag barnen älskar att få springa fritt, plocka pinnar, kottar,stenar m.m. Igår så var barnbarnet med oss till skogen hans dagis går tydligen inte till skogen så man märkte att han inte var van men roligt hade han. Vi hade ätit frukt och barnen skulle åter ge sig ut på äventyr och Ludvig ramlar då hans skrapar upp ryggen först såg det illa ut, duktig var han grät inte många minuter sen var det dax för lite spring igen. Men att se barnen ha sån emati det trodde inte jag.
 
Har nu gått och väntat på ett tag att åter få bli mormor igen men lillen trivs så bra i magen, men hon kommer att bli igångsatt.
 
Snart är det helg igen skönt tycker jag, vi har lite att plocka med i trädgården ska väl göra det om vädret tillåter. Det blev ju inte någon bra sommar men nu har vi haft en underbar höst istället, vi har haft riktigt varmt på dagarna. Hoppas bara det kan hålla i sig hela helgen också.
 

Längtar!!!

I Torsdag så kom Ludvig hit. Då trodde vi att han skulle få bli store bror men så blev det inte tyvärr.
Så nu hoppas vi på att det blir innan helgen är över men än så länge är det lugnt.
 
Imorse när vi skulle ta vår promenad var det bara +2,4 grader usch nu kommer kylan, dax att ta fram lite varmare kläder. Måste ju hålla i gång när jag tar min veckotablett  så vi har bestämt att vi tar en promenad på söndagarna eftersom jag inte får sitta eller ligga ner.
 
Igår så gjorde jag tappade jag upp ca 12 liter äppledricka tyvärr så tappade jag ut en hel del, men har så mycket ändå så lite spill gör inget. Sen var även rabarbersaft klar så fick försöka leta efter flaskor att hälla det i, nu så finns det inget kvar att hälla något i får hoppas att det går åt lite så man kan få några tomma flaskor tills nästa omgång.
Tänkte jag skulle göra några äpplepajer i dag och frysa ner dom kan vara gott att ha till vintern.
Kanske man skulle sätta lite fart och inte sitta här. Tycker att Ludvig var så mysig när han tar fram sin mössa och sina skor och försöker ta på sig, så här följer några bilder.
 

Mormors lilla hjärta saknar honom.
 
Han skulle tydligen inte sova så tidigt lite lek i soffan innan sömn.
 

Kl 5 så var det någon som ville upp och mysa i morfar och mormors säng och där slocknade lilla jag.

Längar så efter lilleman.

Bo mässa!

Ja då var helgen över den gick mycket för fort, hann inte med det som skulle ha gjorts.
I lördags var vi på bo mässa för första gången det var jätte roligt att få gå runt och kolla vad alla har att erbjuda.
Men utgifterna kan bli stora där också. Vi bokade hembesök från två firmor som hade garageportar. Sen blev det nästa köpt tempur sängar ställbara, men som tur var hann vi inte lägga någon handpenning. Vi var i butiken igår och då bestämde vi oss för att vänta jag ska kolla med min läkare vad hon rekomenderar för säng. Så det blir rätt för min rygg och mina leder.
Har ju även bestämt oss för att byta bänkskivor i köket jag vill ha granit så några av firmorna på bo mässan skulle räkna och höra av sig den här veckan.
 
Vi skulle ha gjort en del på tomten vi ska bl a ta bort våran cirkel den måste läggas om den har sjunkit jätte mycket har 3 sten på höjden men man ser bara en sten.
Sen är det våra jordgubbar som måste få en ny rustning tänkte vi skulle köpa pallkragar och sätta dom i, för nu så sitter dom lite här och var och det börjar bli svårt att ta sig ner på marken.
Får se om jag kan göra något när maken jobbar nästa helg.

RSS 2.0