Påskägg!!!

Nu har man köpt hem 7st påskägg till dagbarnen nu gäller det att fylla dom också, men alla dagbarn äter inte godis. Mitt minsta dagbarn äter inget godis vilket är bra tycker jag men svårt att komma på något att lägga i hennes ägg vill ju inte gå över gränsen och lägga mer i hennes än dom andra får för.
Sen har man ju sitt lilla barnbarn som också ska ha ett påskägg tror jag vet vad han ska få men berättar inte det här eftersom dottern läser min blogg.

Idag börjar jag kl 6:30 skulle egentligen ha börjat kl 6 men dom barnen är sjuka. Men jag slutar betydligt tidigare idag  och det är skönt. På hemma dagarna slutar ska sällan tidigare än17 men har man öppnat på lokalen så slutar man omkring 14:30 det kallar jag tidigt. Får se om det blir mycket barn idag många har ögoninflamation fortfarande fattar inte hur länge det kn hålla på. Igår upptäckte vi en hel del prickar på ett av barnen oj då som vi sa är det vattenkoppor så väldigt misstänkt ut.

Efter arbetsdagen blir det gymmet det längtar jag till. Jag försöker göra 300 sittups varje morgon och åker vi till gymmet gör jag 300 st. Älskar min undedrbar boll tänkt vad den har gjort min rygg, visst har jag smärtor i ryggen emellanåt men aldrig som förr. Sen fick jag balansbräda när jag fyllde och med den har jag även stärkt ryggen.

Nej nu dax att göra sig i ordning så man hinner till lokalen före barnen . Men ha en jätte bra fredag alla mina vänner.
Brev!!!

Igår kom brevet från sjukhuset som jag har väntat på. Så efter påsk den 11/4 ska jag till reumatalogiska kliniken och hoppas att få någon hjälp med mina händer som smärtar har även börjat i fler leder tyvärr.

I påsk helgen så kommer Ludvig att vara här ni kan väl gissa att jag längtar grymt dit.Mormors lilla hjärta.

Man undrar vad han kommer att säga när han får syskon, kommer nog att bli en del avundsjuka misstänker jag.
Men han hinner bli lite äldre.

Mitt minsta dagbarn som blir 2år i sommar är så rolig hemma sa pappan när han hämtade henne igår. Hon går och säger Sussi hela tiden och pekar på sina ytterkläder. Pappan sa hon vill inte vara här hemma längre kanske bättre att hon flyttar till dig. Han undrar hur hon ska klara hela sommaren då hon inte får träffa mig. 

 

Slut på letande!!!!

Tänk vad en helg går fort fattar inte alls var dagarna tar vägen.

I fredags efter jobbet åkte vi till gymmet, när vi hade varit där ett tag så gick brandlarmet och dom ville vi skulle utrymma lokalen. Men ena personalen sa att det inte var någon fara eftersom det verkade vara granne som alltid larmet går hos. Det är lägenhetshotell dom brukar alltid glömma plattor på. Strax där efter kommer brandkåren och dom var inte där länge var tydligen ingen fara med någon brand, men när vi kom ut från gymmet kändes det en doft av brandrök.

Lördagen körde jag Mikael till jobbet ville ha bilen under dagen. Så först blev det gymmet det skulle inte bli så lång sväng eftersom jag hade en del att göra men
jag kände mig ganska duktig körde spinning i dryga 2 mil.

Lördagen fortsatte med att hämta Olof som skulle fixa lite med el hem hos oss. Vi tog en tur hem först så han fick se vad han behövde sen ut till tornby och  handla.
Han satte igång med sitt och jag började laga mat. Efter maten forstatte han jag ställde mig i  diskbaljan. Efter en stund kom han och behövde plåster han hade gjort sig riktigt illa det blödde kraftigt så ett plåster var inte mycket att sätta på fick bli tryckförband. 
Men Olof fixade färdig våra nya kontakter så nu slipper jag alla dessa skarvsladdarna fixade även lysknapparna i köket som målarns hade kladdad massor av färg på.

Söndagen så var jag ute i trädgården och klippte ner det sitta som skulle göras. Under tiden jag var ute kom Annica och Ludvig.
Mormors lilla hjärta har börjat bli stor det märks tydligt han har börjat med att trotsa lite tidigt än.
Men han har börjat härma ord inte på befallning utan när han vill. Han brukar alltid slänga ut mina påsklämmor har ganska så många, sa åt honom flera gånger att han skulle städa och till slut kom ordet STÄDA. Sen blev det ett roligt ord man kunde ju dansa till det. Sen har börjat om att stoppa saker i mun och man säger åt honom att sluta så det kom och SLUTA ett annat ord han också säger är kaka.Här har mormors hjärta nästan städa upp ena lådan.

Igår var vi ledig och det var skönt för vi var tvunga att titta ut vilka komoder vi skulle ha. Inte lätt när det finns mycket att välja på. Men vi hade bestämt att vi skull köpa svedbergs komoder till båda toaletterna, har vänta på att jag skulle få besked från en affär om vi fick köpa en komod som vi tyckte var så snygg, den finns inte att köpa längre men vi gav upp har inte hört något från dom på en vecka då fick det vara.

                     

Så den här komoden blir det i badrummet och spegelskåpet fast det blir också i ek.Den här komoden blir det i nya toan. Kommer även att ha en spegel med 200st lampor i den får ni se när toan är klar.Hoppas även att jag får in detta badkar annars så får jag ta ett mindre. Vi har nu ett 160cm badkar och det sitter ganska inklämt och nu ska vi ju ha kakel så ett stort frågetecknen om vi får in ett 157cm badkar eller om jag måste gå ner till ett xom är 150cm. Ja den gåtan blir inte löst ännu dröjer ett tag till.


Äntligen!!!

Äntligen fredag skönt säger jag.

Visst har vi haft en toppen vecka med mycket sol och värme nu har allt våren kommit.Dom här vackra blommorna hittade jag ute i trädgården igår dom fanns inte i söndags.

Igår under skogspromenaden såg vi även blåsippor och tussilago.

Ikväll så blir det att åka till gymmet har inte varit där sen i måndags, skulle åkt i onsdags men tycket det var så fint väder att det blev en långpromenad i stället.

I helgen så  jobbar maken inte alls roligt tycker jag,men busstrafiken måste ju också rulla.
Men jag har lite att göra under helgen ändå. På lördag blir det gymmet och efter det ska jag hämta en som ska fixa lite med att koppla in kontakter m.m.

På söndag morgon ska jag ut i trädgården och rensa upp det sista. Sen kommer Annica och Ludvig hit jag längtar till mitt lilla hjärta kommer. Så helgen går nog ganska så fort iallfall.

Idag blir det nog fint väder kommer nog inte att vara inne mycket med barnen. Men man märker att barnen har blivet mycket mer trötta när dom går hem vårsolen gör nog sitt. Jag tycker det är så skönt att få njuta av värmen hoppas man slipper bakslag.

Önskar er alla bloggare en riktigt bra fredag.
Bestämt oss!!!!

Så skönt att vi kommit överens över vad vi ska ha för komoder.  Vi väntar  ett samtal och se om det blir ett Miller underskåp till wc eller om det blir svedbergs underskåp till båda badrummern.

Igår var det toppen väder här var mycket ute och det märktes på barnen dom var väldigt trötta vid hemfärden. Ser ut som om det skulle bli lika fint väder idag. Just nu har jag inte så mycket barn 2 är lediga och en har en kraftig ögoninflamation. Det började i fredags på lokalen att det var en efter en som blev som stopp ljus i ögonen spred sig väldigt fort. Så i måndags skulle vi haft 18barn det blev 9barn istället.

Blev inget gym för mig igår tyckte det var så fint väder så tog oss en långpromenad istälet det var jätte skönt drygt 1½ timme var vi ute.
Får ta gymmet på fredag och lördag istället.

Idag blir det sagostund för barnen pratade med om det igår dom har tröttnat att gå dit. Varför kan jag inte för stå dom älskar ju när man läser för dom men jag misstänker att kan vara promenaden dit. Är ju en bit för dom att gå ca 2km och det tar nästan 30 min att gå.


Fullt upp!!!!

Ja vi har haft fullt upp hela helgen. I fredags blev det gymmet först och sen tog vi oss en till ljusglimten där vi hittade speglar och lampa som vi kunde tänka oss.

När vi kom så hade vi fått offert i från rörmokarn inte så hög som vi hade räknat med. Väntade på att det skulle komma en och kolla våra toa och badrum men  han verkade inte så intresserad av göra jobbet han kunde först få offert klar om ca 1½ vecka. Sen var det hans snack som gjorde oss lite oroliga vi ska ju ha klinkers på golvet och han säger att det bygger upp 2cm och dom andra har sagt 4cm. Ringde mina bröder och kollade vad dom sa att det byggde upp 4 cm sa båda två. Så vi bestämde oss för ett företag.

På fredags eftermiddagen tog vi oss en tur till golvcomfort och pratde med dom, där tog vi ut matta, tapet, klinkers och kakel. Men sen har vi kommit mer under helgen. Ska man ha blankt eller matt kakel kära vänner hjälp mig vad tycker ni????

Lördagen blev även då gymmet. Åkte sen till ljusglimten och kollade ännu en gång till på spegeln som vi hade titta på i fredags, Vi kollade med elektriken att spegeln och taklampan var okej och det var det. Så det blev två speglar och en sportlights. Ena spegeln har vi satt upp i vår waking closet det blev fint tycket vi. Den andra spegeln ska upp i  toaletten och sportlighten ska till badrummet.

Men vi har fått stora bekymmer vi ska ju ha två komoder, hade hittat det vi ville ha men båda mina bröder rekomenderade att inte köpa dom. Så blev hela söndagen att titta ut nya det som var problemet var att hitta måtten vi ville ha 70-75 i badrummet och det finns inte så det får bli 65 i stället. Wc finns det till får ju inte var så stor dit har tänkt  55 och det tror jag är rätt lagom.
Fattar inte att det ska vara så svårt att välja men som sagt man ska ju ha det några år så bäst att det känns bra.

 

Den här spegeln köpte vi till vår waking closet. Svår att se hur fint den lyser.

Nu är datum klar lagt dom kör igång måndagen den 16/4 längtar faktiskt dit.

Offert!!!

Igår vi en offert av golvcomfort men saknade uppgifter från rörmokarn får hoppas det kommer idag. Imorgon kommer sista firman hit och tittar sen vänta på deras offert. Men vi tänker åka titta på saker imorgon det är golv och tapet i wc vi måste ha först och främst toalettstolen är klar men handfatet och spegel måste vi besäma oss för. Sen är det ju bäst om vi kollar upp klinker och kakel till badrummet även där handfat och speglar. Längtar så mycket efter att det kommer igång.

Ihelgen får det nog bli lite att röja i trädgården för snartär det så varmt att man kan sätta igång med att måla huset.

Igår blev det spikat med Italien resan maken fick ledigt. Så i september blir att resa till Forte dei Marmi, längtar dit. Bara att vänta på att den härlga räkningen kommer.

Så nu hoppas jag att dottern får barn innan vi åker annars får vi komma hem och mysa med barnbarnet senare.


Olycka!!!

Igår började jag inte förän kl 11:30, så när jag kom till jobbet var det dax för barnen att gå in dom stog så fint i kö. Men när jag kom fram började dom prata i mun på varandra om att ett barn hade fått  mycket blod i ansiktet. Fick upplysning av en kollega att ett dagis barn hade slagit till ett av våra barn i huvudet med en bandyklubba och det kom mycket blod det är mest det barnen är oroliga över. Men allt hade gått bra barnet fick vård på sjukhuset och kommer att vara hemma några dagar. Så igår på samlingen tog vi upp att det kan vara gå illa även när man springer med pinnar, spadar m.m och att kasta saker är också farligt. Tror barnen förstod vad vi menade hoppas bara det sitter i så dom inte glömt bort under natten.

Idag blir det lekparken för barnen så himla skönt att kunna gå dig nu igen men får se om det frusit under natten för här har vi minusgrader. Har inte så många barn idag två är lediga och en är sjuk men får i allfall 4 härliga barn.
Italien!!!!

Har äntligen fått beviljat resan till Italien så vi åker i septemper och är borta 12 dagar. Det ska komma barnbarn i septermber så man får hoppas det kommit innan vi åker.

Imorgon ska kontakta sjukhuset igen behöver nog även ringa till diesten för behöver näringsdryck, har gått ner för mycket i vikt.

Badrum och toan har det inte hänt något med ännu väntar in en offert sen kommer ett företag till på fredag sen ska vi bestäma oss för vilket det blir. Skulle vilja att det kom igång så fort som möjligt. Men vi måste iväg och kolla våtrumstapet och golv bör sen även titta ut kakel och klinkers. Toaletter har vi bestämt även duschdörrar badkaret vet vi också vilket vi vill ha. Handfat och skåp , speglar har vi ännu inte titta på så noga. Vi vet nog vad vi ska göra på fredag när vi är lediga.

Idag blir det gymmet på morgonen sen blir det jobbet börjar inte så tidigt idag 11:30 lagom att sätta sig vi bordet å få lite mat i magen kan behövas efter gymmet. Lite tråkigt att behöva stänga två dagar i rad men vet att man inte bara kan få öppna eller gå mellantider.

Får hoppas det blir lika fint väder i dag som det var igår det var riktigt skönt ute vi var bara inne och åt mat och sen var det ut igen.

Tar slut!!!!

Ännu mer klagande men känner att min ork tar slut känns inte alls roligt längre. Får se hur länge jag orkar men ska ringa till sjukhuset under veckan och se om jag kan få lite hjälp. Fick Imodium för att se om det blev bättre, förra gången jag tog det blev det åt andra hållet i stället men nu har jag tagit mindre dos och det har fungerat rätt bra. Själv tror jag att min Ulcerös Colit är igång igen känner igen mina syntomer från för.

Fick samtal från vårcentralen att jag hade rematism i mina leder finns tydligen en massa olika rematiska sjukdommar den här heter Ana. Läkarn skulle skicka en remis upp till reumatologen, får hoppas att det inte tar så lång tid innan jag kommer dit.
Nog om mina tråkigheter.

Ilördags gjorde jag en ny god mat maken tyckte det var så gott så vi tog även resterna på söndagen.

Det är kyckling, bacon, ädelost, tomater och grädde. Sen serverade jag vitlöks duchesse.

Igår var vi på gymmet jag intog som vanligt ett springband bakom mig stog några yngre tjejer och pratade rätt som det var hörde jag en riktigt smäll, tittar bakåt där ligger ena tjejen på golvet. Hon hade ramlat av bandet och for in i väggen fick först ingen kontakt men tog inte lång tid för en hon sa att hon hade så himla ont i huvudet. Vi var några stycken som var framme hos henne en av dom jobbade inom sjukvården sa han så han kollade nacken hon sa att hon var yr så tog kontakt med personalen så dom fick ta över. Fick sen se att hon gick från gymmet och höll sig i huvudet tycker nog att man skulle ha ringt 112 för kontroll.

På eftermiddagen fick vi besök av Annica, Johan och Ludvig Johan ville tvätta bilen så han fick även ta våran. Vi tog oss senare en promenad Ludvig gick lite han också tills han ramlade och slog i läppen då var det inget roligt längre, blev att sitta i vagnen och titta på bussar och bilar istället. Efter ett tag ser man att Ludvig är jätte trött somnar utan tiger och napp då är han trött.

Efter den härliga promenade så fick det bli lite kaffe Ludvig fick lite mat. Han åt riktigt bra så det fick bli en mums mums till efterätt och det tyckte Ludvig var toppen.Tack jag kan ta alla.Så gott det här var.Min lilla älskling!!!


Fredag!!!!

Skönt att det är fredag. Jag mår inget vidare nu magen krånglar så fruktansvärt mycket har nu även fått sprungit på nätterna, maken fattar inte hur jag orkar. Men jag var i kontakt med sjukhuset igår och fick börja med stoppande medel men än ingen effekt. Får se hur det går att jobba idag orkar jag inte går jag hem.

Igår hade vi besök av Annica, Johan och Ludvig, mitt minsta dagbarn tycker inte om när det kommer mindre barn hon brukar vara väldigt avis. Men igår gick det riktigt bra men hon tittade på Ludvig för han gjorde sådana saker som hon vet att hon inte får göra.

I påsk ska Ludvig vara här hela helgen eftersom både Annica och Johan jobbar blir mysigt att få ha honom så länge.


Fortsätter!!!!

Jag kommer att fortsätta blogga. Så ni konmer att få följa nybyggda toalett och även renovering av badrummet.

Helgen har vi haft fullt upp, på lördagen var det först gymmet sen hem och ta emot en kille som skulle kolla våra toalett och badrum.  Sen i väg till Annica, Johan och Ludvig för att fira Joahn som fyllt 30år.

Söndagen så hade vi gäster här Anders, Sandra, Olof och Lisa. Olof skulle kolla upp hur elen skulle dras i våran toalett.  Så där var helgen över.

I måndags så slutade jag tidigt, vi hade tänkt åka till gymmet men tycket det var fint väder så en promenad är ju inte helt fel. Tog oss en lång promenad på 2 timmar det var jätte skönt lite små kyligt var det i luften men än är det ju inte vår.

Igår var jag ledig blev gymmet som vanligt. Sen blev det hem och ringa många samtal bla till skattemyndigheten för att kolla upp företag. För man är ju ganska rädd över att få in fel företag till vår ombyggnad. Pratade även med chefen om sen semester men det var inte poppis så ska ringa facket idag och se vilka rättigheter man har.

Idag blir det jobb väntar nu på att dagbarnen ska komma. Kvällen sen blir det att åka och handla leksaker till barnen har inte så mycket jag behöver till barnen men något ska det väl bli.

Ser ut som om det blir en jätte fin dag.


Funderar!!!!

Har faktiskt funderat på om jag verkligen ska fortsätta blogga! Avaktar och ser några dagar till.

Djungel!!!

Igår var jag ledig eller jag tog ledigt eftersom jag skulle till sjukhuset och sen till röntgen i mjölby.
Men först blev det en stund på gymmet härligt att få röra på sig och man känner sig att i dag kan jag unna mig.
Efter det blev det till sjukhuset där det gick ganska fort läkarn gjorde en undersöknig och sen fick jag en  ny medicin som han hoppades på kunna hjälpa mig. Mina tarmar har för mycket och det är därför jag har smärtor i magen och får springa på toan hela tiden. Som tur är så är inte min ulcerös colit igång men får man inte stopp på tarmen så är det stor risk att den sjukdommen och sätter fart, det vill inte jag för då vet jag vad jag har att vänta mig och det är inte alls roligt.

Mjölby besöket gick jätte fort dom sa att det var ca 20min att vänta tyckte inte jag var så lång tid, men efter ca 10 min så kom jag in och där inne tog det inte lång tid att ta bilder. Togs en runda på köpcentrumet men hittade inget som var av intresse så blev i stället hem färd, stannade på mobila köpcentrum och handlade några varor. Åter i gen på vägen så svängde vi in till sjögestamotell och åt en jätte god luch.

Hemma en kort stund sen åter iväg för att kolla badrum och klinkers m.m säger bara hur mycket finns det egentligen det är som rena djungel att hitta ut ur detta. Men som sagt var måste ju besämma oss, har iallfall sagt till maken som gäran vill ha bubblebadkar hur många gånger om året kommer du att använda det???? själv vill jag ha ett vanligt badkar med lejontassar. Men tror nog att han började tänka till för dom sa likadant till honom  i butikerna vi var inne i.

Kakelplatttorna är vi ganska överens om vilka vi vill ha men färg jag kan tänka mig grått och vitt och han vill ha svart och vitt, men där vart han också lite inne på min bana igår får se. Men är ganska skönt att vi vet vilken sorts plattor vi vill ha.

Sen är det ju allt annat som tillkommer toa, handfat med skåp, dusch med dörrar m.m man fattar först inte att det är så mycket som tillkommer, men när man står där i butik får man panik finns ju hur mycket som helst att välja på rena djungel. Men som sagt var dax att sätta sig och skriva upp vad vi vill ha för snart är det försent. På lördag kommer det en  firma hit och tittar sen på onsdag kommer en till. Vet inte men kommer även att få kontakt med dom som bytte fönster hos oss dom skulle ringa nästa vecka, så 3 firmor har vi bokat med får väl se om det räcker. Så innan jag börjar jobba idag blir det några samtal till skattemyndighet för att se att firmorna inte har några anmärkningar.

Imorgon lördag så är det dax att fira dotterns man som fyllde 30år i går torsdag. Hoppas att han hade en bra dag.

Idag ser ut som om det skulle bli en fin dag också, i går var det jätte fint väder här skulle inte ha varit det men vi tackar för det fina vädret.

Ska väl ta och berätta för er kära vänner att jag ska bli mormor igen, känns jätte roligt men är ett tag till så väntan blir lång.Tänkt att man ska få njuta av en sådan här tid igen längtar.


Hoppas nu inte att vi får bakslag på den här vintern, men tyvärr så skulle det väl bli kallt nästa vecka blir då synd om mina tulpaner som är på väg upp och dom sitter på norrsidan.


RSS 2.0