Helgen!!!!

Jag såg fram emot helgen maken och jag skulle vara lediga. Vad händer då jo jag mår bara skit magen värken spring på toan och får sen feber. Har försökt vara på topp varit på gymmet och långa promenader har det blivet men efter man kommit hem, jo då har det blivet soffan några timmar har inget annat orkat. En sån här vill man inte ha när man för en gångs skull är ledig tillsammns. Idag är febern som bortblåst men ska ta den igen innan jag går till jobbet så det inte har hänt nått under tiden man varit uppe.

Den här veckan blir det några samtal till olika firmor får se om dom kan besöka oss, så vi kan få några offerter. Hoppas dom kan sätta igång under aprilmånad så det blir klart tills sommarn.

Har inte träffat lilla Ludvig på en veckan saknar honom, han är sjuk så dagis blir det inte för honom. Hoppas snart han kryar på sig mormor lilla hjärta.


Okej!!!

Bara att säga okej, en sjukdom till ja varför inte. Var på vårdcentralen i går för mina händer/fingrar, har haft besvär några år men nu börjar fingrarna värka på kvällarna. Tog då och ringde fast läkarn på mag/tarm säger att det troligtvis är på grund av min tarmsjudom, men så trodde inte den här läkarn jag var hos i går. Ska nu för och röntga mina händer sen tog dom en massa blodprover igår också. Men läkarn var nästan helt säker på att det var Triggerfinger jag hade fått, men ville kolla så det inte fanns någon inflamtion i lederna han tycket att det var väldigt svullet runt om lederna. Som han sa så kommer det bli svår att behandla den här sjukdomen med mediciner eftersom jag har min Ulcerös Colit och Astma då kommer dom sjukdommarna att bli mycket sämre. Fanns ett alternativ att ta ställning till och det var opertion men man kunde avakta och se hur det utvecklade sig blev smärtan för stor var det bättre att göra det medans man inte var för gammal.

Idag har vi inget roligt väder det blåser och regnet öser ner, ja så kan det var även en vinterdag. Men säger bara tur att inte det här kommer i snö för då hade inte jag tagit mig ut idag.
Hoppas det slutar regna tills vi ska gå till sagostunden.

Tog en tur till gymmet igår kväll makens rygg har blivet bättre men han vågade lyfta det som gjorde att ryggen small han skulle vänta tills på fredag sa han. Är skönt att det inte blev värre med hans rygg för den är inget roligt att ha ont i.

Ha en jätte bra dag!!!

Läkarbesök!!!

Idag ska jag på ett läkarbesök för mina leder, har besvär ett tag med att mina fingrar låser sig och nu den sista tiden har jag haft mycket värk på kvällarna. Men när jag pratade med mag/tarm så sa dom att det troligtvis var mina tarmsjukdommar som ställde till det med lederna. Men tycker det är bättre att kolla även med en annan läkare och se vad dom säger. Så mina dagbarn får vara med dom andra dagmammorna ett tag hoppas bara inte drar ut på tiden för länge så mina lilla tös får mat och sova.

Igår kunde inte vi vara på dagis gården det var rena is där, dom hade varit på gården dagen innan och det var fler av våra barn som ramlat och slagit sig. Så igår förslog jag en promenad och så blev det tog en promenad ner till skolan och tog lite kopior under tiden så somnad våra små liv i vagnarna. Det var ju så jätte härligt väder i går får hoppas det blir samma väder idag kändes nästan som det var vår.

Snurrar!!!

Igår så var maken och jag lediga. Först tog vi en tur till gymmet och var gör inte maken där jo han skadar sig, lyfter fel och där smäller det till i ryggen. För mig själv gick det jätte bra klarade av att springa 6 km och det kändes toppen.

Magen känns det bara skit med men ska försöka hålla ut drygt en vecka till sen ska jag till mag/tarm kliniken.

Var även igår och kollade upp lite med badrummet och toa. Det finns en djungel av allt. Men tror att vi har hittat det vi vill ha i badrummet, men ska ju först göra ordning toan. Men man blir helt snurr av att titta på alla förslag som finns man kan göra, men vad roligt det är att äntligen kommit en bit på väg. Nu ska vi ta bort hyllorna som står där nu och sen har vi fått lite tips om en del firmor vi kan ringa till. Får se om det kan hinnas med den här veckan eller om det får bli efter helgen.


Idag blir det att jobba, vet att det är mycket barn idag för på tisdagar har vi alla barn som är inskrivna hos oss. Det brukar vara tuffa dagar är oftast helt slut när man kommer hem men idag har jag inte mer än 8 timmar att jobba men är sen mellan tid vilket betyder att jag går i emellan 8:45-16:45 oftast så går man 7:45-16:45 bara för att vi måste täcka barntimmarna. Men idag jobbar vi alla fyra dagmammor det är inte ofta vi göra så får hoppas att dagen blir lite lugnare.

I helgen hade vi gäster det var dom närmaste som var och firade Mikael.Det var våra gäster eller nej det finns en till.......Just lilla Ludvig får vi inte glömma, han tycket iallfall om mumsmums.

Fast jag inte fyllde så fick jag en present ifrån Sandra och Anders.6st små ungsäkra formar så nu kan även jag göra....Crème Brulée. Jag gjorde det en helg då Sandra och Anders var här men blev inte alls så bra. Hade ju bara stora skålar och det är inte att rekomendera.

Här har det det tagit på snön under igår och natten när det varit +grader det är så skönt tycker jag. Nu får det smälta bort helt och hållet så man kan får VÅR, längtar så till dess.Orken!!!!

Känns inte alls roligt längre har tappat orken, men försöker härda ut. Magen är inte den bästa nu, morgonen är den värsta tiden på dygnet. Man får springa på toan börjar tidigt på morgonen sen håller det på ett tag in på förmiddagen, men tänker härda ut tills jag ska till sjukhuset den 1mars. För åker man upp akut så får man säkert en helt annan läkare och det vill jag inte ha.

Men nu är klädkammarn tömd det är så himla skönt ska nu sätta oss ner och titta på vilka firmor vi vill ha hit,  för att göra om klädkammarn till en toalett.

Så ser den blivande toan ut nu, kommer att ta bilder när det påbörjas med toan så ni får följa det. Men än så tar det ett tag till innan det kommer några hantverkare hit. Blir ingen stor toalett med allt bra att ha en extra, när det är klar blir det att ta badrummet som också ska renoveras. Det kommer nog att ta lite längre tid att renovera för där har vi tänkt att även ta ner en vägg, men det tar vi senare för blir det den lilla toan.

Idag kommer Sandra, Anders, Annica, Johan, Ludvig, Mamma och Pappa hit för att fira Mikael. Så har lite att göra idag, håller på att städar fattar inte vad allt damm kommer ifrån.

Imorgon är det Måndag då är vi ledig, ska då först till gymmet och sen blir det ikea för att inhandla lite mer till garderoberna fattas 2 hyllor och några lådor som vi ska ställa över skåpen.

Nej här kan jag inte sitta här så mycket att göra. Ni får ha en bra Söndag.

Grattis!!!

Idag fyller min make år grattis till honom!!!

Nu har det blivet fredag tycker den här veckan har gått ganska fort. Idag blir det jobb sen direkt efter blir det gymmet. Kvällen ska jag fixa till semlor så maken får något gott att äta på sin födelsedag. 

Helgen blir det gymmet, stan för shoping, gäster och sen en massa röj orkar inte ha det så här länge till måste blir färdigt. Vill ju snabbt ringa firmor som kommer och tittar på våran lilla blivande toalett.

Ni får ha en jätte bra fredag alla mina vänner!!!

Kallt igen!!!

Ger snart upp orkar inte mer kyla och snö trodde faktiskt att våren snart skulle komma.

Igår var jag på gymmet härligt sprang 6km och fick inte ont i benet efter heller.
Idag blir det som vanligt sagostund så blir att gå ut i kyla känns inte helt bra får se hur hosta kommer att bli.

Nu har jag iallfall fått två stycken tider till läkare det är skönt först ska jag till vårdcentralen den 22 februari, där ska dom kolla lite på mina leder som värker så grymt emellan varven. Sen den 1mars så ska jag till sjukhuset för att se hur magen mår visst är det oro när man mår som jag gör efter måltiderna, får hoppas på att dom inte hittar någon mer sjukdom det orkar jag nog inte med.

På fredag fyller min make år inger jämt, så på söndag kommer våra nära hem för att fira honom. Han jobbar hela helgen så lite svårt att hitta en bra lösning på firandet.

Vad mycket skräp man samlar på vi röjer ännu så det blir tomt i vår klädkammare har en hylla kvar och där finns bara en massa pärmar som måstes gå igenom annars är det tomt där. Blir att ta bort alla hyllor där också. Efter att vi tömt är det dax att ringa firmor som får komma och lägga ut lite offerter på vad det går på att göra om till toalett. Längtar så att det blir klart helst innan sommarn.

Blev jätte bra!!!!

Usch vad tiden går fort när man är ledig. Jag har varit ledig i 3 dagar men fattar inte att dom redan är slut.

Men helgen har varit intensiv. I fredags så var vi på gymmet och sen hem och laga lite mat. På efter middagen fick vi hjälp av Anders att få hem vår prylar från Ikea, sen var nästan den dagen slut.
Lördagen blev gymmet igen sen hem för att laga mat, Sandra och Anders följde med hem efter maten skullle Sandra i väg till jobbet och Anders och Mikael satte fart med garderoberna. Det gick så fort med stommarn men sen kom dom till skjutdörrana där blev det litet stopp, men oj så mycket delar det var. Då tänkte jag hur ska dom få ihop det här, första dörren tog lite tid men dom andra gick det rikitigt fort. Men när dom kom till sista dörren blev det stopp för det var några delar som var förstor så det gick inte att sätta i hop,. Det var bara att avsluta och åka till Ikea dan efter. Så Anders kom även på Söndagen till oss och hjälpte till med sista dörren, det blev kanon i rummet så nu har en bra förvaring.

Hade även Ludvig på besök under lördagen- söndagen men han var duktig sprang inte ivägen eller rättare sagt han fick inte, ludvig och jag tog oss en promenad i stället det gick inte fort men duktig är han på att gå.

Natten mellan lördag och söndag blev inte så mycket sömn, Ludvig sov över hos oss och först skule han inte sova när det var dax, då fick han vara upp och satt i mitt knä helt plötsligt ligger han ner i famnen och sover mysigt bara att bära in honom i sängen.
Men vid  23:45 vaknar Ludvig med ett illvrål försökte ge honom nappen men det gick inte att få tyst på honom, bara att ta honom till vår säng och där somnade han till slut. Försökte åter lägga honom i sin säng vaknar igen med illvrål, där ville han absolut inte sova vi försökte några gånger sen gav vi upp så han fick sova emellan oss. Men blev då inte mycket sömn eftersom han sparkade och viftade med armarna och sen kunde han sätta sig upp igen och bara gråta, vet inte vad det var med honom men blev som sagt var inte mycket sömn. Men Annica sa att han kan få sådana nätter ibland vet inte om han drömmer eller vad det kan vara. Det är ju lika jobbigt för Ludivg att ha sådan nätter för sömnen blir inte bra för honom heller.

Här var rummet tomt, skulle haft en bild på hur det såg ut innan men glömde ta det.

Nu var stommarna uppe.Här ligger en del av skjutdörrarna.Så här blev resultaten på stora väggen.Så här ser det ut på andra sidan, har redan börjat packa in saker.Här är lite av inredningen.Mormors lilla hjärta.Helg!!!!

Känns som om det är fredag för mig i dag, för imorgon är jag ledig så blir en långhelg tillsammans med maken han är också ledig för en gångs skull.

Igår var jag på gymmet så himla skönt, har kunnat börja springa igen utan någon smärta i benet och att förkylning så gott som borta har lite hosta kvar men det kan lika gärna vara astman.

I helgen ska vi vara barnvakt åt Ludvig ska blir roligt längtar så efter honom, har ju inte sett honom på ett tag. Vi ska ju även fixa vårat garderobsystem som tur är så får vi hjälp av Anders.
Kommer att lägga ut bilder i helgen och visa hur det kommer att bli.

Nu dax att jobba igen innan det är helg och idag blir det sagostund, blir jobbigt att gå ut när det är så fruktansvärt kallt vi har nu -11 grader.

Ringde!!!!

Igår innan jag gick till jobbet ringde jag till sjukhuset, kom  i kontakt med en sköterska hon pratade med mig en stund sen sa hon din läkare finns här. Så efter ca 5 min så hade jag min läkare i örat han sa att så här kan du inte ha det och tabletter mot illamående utan att veta vad det är var ingen lösning tyckte han. När han pratat en stund sa han att dom fick hitta en tid åt mig så jag kunde få komma upp, galan ska kollas upp likaså levern ev så måste dom göra en undersökning på min magsäck och det är inget jag har så stor lust med men måste jag så får det gå. Säger bara hoppas dom får ordning på denna magen är trött på att må så här. Jag som hade mått så bra en period okej magsmärtor har jag alltid haft med det tillhör sjukdommen, men inte en massa spring på toan.

Igår var det tufft på jobbet orkar knappt jobba.. Tisdagar är den tuffaste dagen på hela veckan den skulle jag vilja hoppa över. Vi har nu 25 barn inskrivna och då är vi oftast 3 som jobbar en har hand om köket så barngruppen är vi 2 personal. Igår så var det även inskolning på 2 st barn så det vart att jag fick ta 3-4 åringarna att gå ut med det var 9st och det är lite jobbigt att ge si ut själv man vet att vissa barn använder inte sina öron. Men som jag sa åt gruppen innan vi gick ut att den som inte lyssnar åker in dét gick bra ett tag sen började en del spela över gav dom mina varningar sen åkte dom in. Dom åkte pulka och stjärtlapp men när man börja springa och hoppa i pulkan så dom bara flyger då är det droppen, försökta förklara för dom att dom kunde så i bakhuvudet men som sagt var dom lyssnade inte så til slut hade jag 7 barn ute. Pratade med föräldrarna om varför jag skickat in dom, men dom tyckte som jag att det är ju livsfarligt att göra så och det var tur att jag är uppmärksam på det tyckte dom, för hjälm hade ju ingen på sig.

Idag jobbar jag hemma med mina 7 dagbarn blir lite lugnare och jag känner att då hinner man med barnen på ett annat sett. Men nu har jag inte haft en liten tjej på en hel vecka får se hur hon blir i dag när mamma lämnar henne. Jobbar nu Onsdag och Torsdag sen är jag ledig 3 hela dagar det ska blir skönt.

Ni får ha en jätte bra dag alla mina läsare.


Ont!!!!

Fattar inte har fortfarande väldigt ont i magen och mår illa varje gång jag äter. Något är galet troligen var det inte magsjuka jag hade utan det är något annat. Så Idag dag när mag/tarm öppnar är det jag som ringer måste få ordning på det här. Man har har ju många tankar efttersom det är så många som lämnat oss och det har suttit i magen.

Var hemma hos mina föräldrar i söndags firade pappa samtidigt. Fick jätte god mat och fika. Syrran och hennes familj kom också på besök, roligt att träffas blir ju inte allt för ofta.

Pappa tog fram en hatt som han tyckte busschafförerna i Linköping skulle ha, bild följer senare. Men min make tyckte inte den var så passande.

Nu dom här sista dagarna ska sovrummet vara helt tömt för på fredag hämtas sakerna och lördag ska det monteras. På lördag kommer även lilla Ludvig hit ska vara barnvakt tills på söndag. Ska bli roligt att få rå om honom ett tag han har ju blivet så stor och förstår så mycket. blir nog mycket kort tagna den helgen.

Sen när vi kommit i ordning med sovrummet fått in alla saker i garderoberna så är det dax att ringa till olika firmor. Så man kan komma igång med toalett så fort som möjligt innan sommarn är här, för då har dom semester.

O vad jag längtar till våren då det blir varmare orkar inte med denna kyla, skulle vilja åka bort under hela vintern.
Vi har tittat på en del resor hoppas vekligen få komma i väg till sommaren iallfall.Nya bussmössa eller vad tycker ni????Troligtvis kommer Ludvig hamna här i mina lådor i helgen. Mormor lilla hjärta.


Magsjuk?????

Ifredags kväll blev jag dålig fick kräkas ett par gånger mådde inget vidare på hela kvällen. Morgonen kände jag mig trött men ingen frossa eller feber, frukost åt jag som vanligt och jag mådde jätte bra. Vet inte om det var magsjuka eller inte vad  kan de varit annars????

Idag har vi kallt nästan -22 grader så här kallt vill jag inte ha hade hoppas på lite mildare så man kunde ta en promenad. Men får vänta tills det blir lite varmare för mina lungor klarar inte av denna kyla.

Dagen blir att åka till Kisa för att fira min far som fyllde år föra helgen, men då kunde vi inte åka dit Mikael jobbade och jag var så förkyld. Får se om syrran kommer ner en sväng också är ju inte så ofta vi träffas.


Klarat!!!

Känns så skönt att jag hittills har klarat mig från magsjuka, trodde i natt att det skulle komma hade så fruktansvärt ont i magen. Natten har varit lite lugnare maken har inte hostat så mycket och det är skönt, hoppas verkligen att det släpper snart.

Idag är det fredag det är skönt äntligen helg så man kan få ta det lite lugnt. Helgen så ska rensa ut dom sista spel och puzzel och flytta tvn sen är det klart, då är rummet tömt. Dagbarnen tycker det ser konstigt ut att det inte finns några möbler där inne, Hade ett dagbarn som varit sjukt kom till mig och sa men var har ni gjort av soffan jag sa den har vi sålt men då sa varför hur ska vi nu kunna se på tvn????

Sandra och jag hade tänkt ge oss av till Stockholm idag, men nu har Sandra också åkt på denna förkylning så hon har varít hemma från jobbet några dagar. Så får väl bli Stockholm någon annnan gång, kanske vi kan ta en tur när våren har kommit vi får se.

Ja snart dax att gå till jobbet får se hur många barn det blir idag, vi har haft väldigt mycket sjukt nu barnen har haft hög feber och kraftig hosta. Däremot så har vi inte haft så många fall av magsjuka, jag fick ju ett magsjukt barn i torsdags sen är det bara 2 barn till som haft utav 23st och det tycker inte jag är farligt.Jag hoppas få slippa magsjukan eftersom jag blir så himla dålig i flera veckor efter.

Nu får ni ha en jätte bra fredag!!!!!!Tränat!!!

Var länge sen jag tränade en vecka sen är det idag, ha säkert tappat en hel del. Men har varit så hostig och astman har ju ine varit den bästa så ville ta det lugnt. Hade tänkt tränat igår men tog en extra dag så idag ska det bli träna av får börjar lite lugnt eftersom hosta finns kvar.

Igår var vi barnvakt några timmar åt Ludvig det var mysigt, längtar efter tills han ska sova över här. Lilla Ludvig börjar bli riktigt stor han klättrar upp i soffan hemma men vi tänkt våran soffan är högre så han tar sig nog inte upp. Men efter några gångers träl så tar han sig upp men han får jobba för det.

Var i går på Ikea och kollade vad vi skulle ha för garderober hyller och lådor så nu har vi bestämt hur det ska se ut. Blir även samma garderob andra sidan men där ska jag ha dörrar i, där kommer jag ha barnen leksaker,spel, puzzel och ritpapper m.m.Ludvig älskade att gör gymnastik på bollen och blev sur när han själv inte kunde.Man behöver tydligen inga leksaker.


RSS 2.0